Nederlandse Ambassade Valletta, Malta Stage

De Nederlandse ambassade in Valletta is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode 1 april 2020 t/m 30 september 2020. 

Werkomgeving

De ambassade te Valletta behartigt de Nederlandse belangen in Malta en is het aanspreekpunt voor Nederlanders woonachtig in Malta. Het is een kleine vertegenwoordiging met zes medewerkers. Van de stagiair(e) wordt mede daarom flexibiliteit en improvisatietalent verwacht en hij/zij dient na een korte introductieperiode in staat te zijn zelfstandig te functioneren.

 

Functie-inhoud:

Als stagiair zal je je voornamelijk bezighouden met het onderzoeken en stimuleren van circulariteit in de voedselsector in Malta. Dit doe je onder andere door met lokale en internationale stakeholders in gesprek te gaan. 

De specifieke leeropdracht bestaat uit het schrijven van een rapport waarin de volgende vragen worden beantwoord: “Wat is de huidige stand van zaken omtrent de circulaire economie in relatie tot de voedselsector in Malta?”, “Wie zijn de stakeholders en wat is hun rol?” en “Hoe kan circulariteit in deze sector gestimuleerd worden?”. Ook wordt gevraagd een project of evenement over dit onderwerp te organiseren. 

Daarnaast biedt je ondersteuning bij het schrijven van rapportages van politieke ontwikkelingen; het bijhouden van de sociale media; het bijwonen van voorafgaand aan Raadsbijeenkomsten van de EU, in diverse formaties; en het organiseren van (publieksdiplomatieke) activiteiten zoals Koningsdag.

 

Functie-eisen:

Bij voorkeur student in de laatste fase van relevante masteropleiding, met: 

kennis van de circulaire economie en de voedselsector;
affiniteit met politieke onderwerpen;
aantoonbare kennis van de institutionele structuur en werkwijze van de EU; 
ervaring met het opstellen van rapporten en aantekeningen;
goede beheersing in woord en geschrift van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
initiatief, enthousiasme, flexibiliteit en organisatievermogen; 
in staat zijn om snel aan te passen aan een nieuwe werkomgeving; en
affiniteit met en kennis van sociale media.

Relevante buitenland- en/of onderzoekservaring is een pré.

 

Wat bieden wij

De ambassade in Valletta biedt een professionele werkomgeving waar je onder persoonlijke begeleiding de diplomatieke wereld kan leren kennen. Op de ambassade wordt gewerkt met een ‘one-team’ gedachte, wat betekent dat je veel verantwoordelijkheden krijgt en samenwerkt in een team, met ruimte om jezelf te ontplooien. De stagiair wordt op diverse werkgebieden ingezet en krijgt hierdoor de unieke kans om volledig mee te draaien in het werk van een ambassade.

 

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 20 januari 2020 hun motivatiebrief en CV sturen naar VAL@minbuza.nl. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Yannick Pace op telefoonnummer +356 21313980 of email VAL@minbuza.nl.