Stagair Food & Agri Rabobank

Land Nederland

Plaats Utrecht
Groepsonderdeel Centrale Eenheden Rabobank
Referentienummer 180001PF
Publicatiedatum Sep 18, 2018

Stel je eens voor…
Stel je eens voor dat jij een bijdrage kunt leveren aan een nóg betere Rabobank. Een verantwoordelijkheid krijgt met invloed die je als stagiair vorm zal geven door onderzoek te doen naar de impact van stoppende agrarische bedrijven.
Het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Nederland neemt jaarlijks af. Dat is van alle tijden. Echter lijkt de reden om te stoppen lang niet altijd hetzelfde als voorheen. Steeds vaker is in het nieuws dat veel agrarische bedrijven uit eigen keuze of gedwongen stoppen.  Hieraan liggen diverse oorzaken aan ten grondslag. Voor de Rabobank is dan ook van groot belang om dit nader te onderzoeken en indien nodig daarop te acteren. Vooral op het gebied van financieringsbeleid, klantrelatie en interne opleiding.
 
Impact creëren
In het onderzoek zullen er een aantal onderwerpen onderzocht moeten worden:

Opstellen van een uitgebreide impact analyse

In beeld brengen van het aantal gestopte agrarische bedrijven historisch gezien en de verwachting binnen 5 en 10 jaar. Dit voor alle land- en tuinbouwsectoren in Nederland met feitelijke onderbouwing;
Analyse van hoe (autonoom/versneld) en waarom bedrijven stoppen;
Eventueel een prognose opstellen van vrijkomend kapitaal,  liquiditeiten en restschulden.

Vertalen van de impact analyse naar gevolgen voor Rabobank
Wat ontbreekt er in het huidige aanbod van Rabobank op het gebied van kennis, netwerk en financiële oplossingen specifiek voor deze doelgroep?
Heeft de afname van het aantal bedrijven een negatieve impact op het perspectief van bepaalde sectoren of is dat juist positief? Is het van noodzakelijk dat Rabobank daarop acteert en, zo ja, hoe kan Rabobank dat doen?

Met elkaar
Samenwerken is de manier waarop we werken. Ons team sectormanagement Food & Agribundelt de krachten om vorm te geven aan de dienstverlening voor onze Food & Agri klanten. Dit doen zij voor verschillende gebieden binnen de Food & Agri industrie, zoals melkveehouderij, akkerbouw en glasgroenteteelt.
 
Met jouw talenten
Als we je vrienden vragen om jou in een paar steekwoorden te omschrijven, is het antwoord: klantgericht, analytisch en secuur. We zoeken een kandidaat die een goede basiskennis heeft van de agrarische sector, bedrijfseconomie en leuk vindt om onderzoek te doen. Je bent in staat om snel de essentie uit een behoorlijke hoeveelheid informatie te halen, deze informatie te analyseren en te vertalen naar een strategisch rapport of artikel.
 
Naast deze eigenschappen, voldoe je ook aan de volgende kenmerken voor de stagiair Food en Agri:

HBO of WO Niveau
Uitstekende communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift
Netwerk skills
Excel kennis
Economische en/of bedrijfskundige achtergrond

Wil jij
De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je blijft leren. We geven je de ruimte om te innoveren en ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen en helpen je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kan groeien als professional. Daarbovenop kan je bij ons (o.b.v. een 36-urige werkweek) ook rekenen op: 

een stagevergoeding van €400 per maand;
persoonlijke begeleiding;
een professionele werk- en leeromgeving;
100% vergoeding van woon- werkverkeer als je met ov reist!
Standplaats Utrecht met de mogelijkheid om vanuit huis of andere Rabobank locaties te werken

Bij de Rabobank
Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor 8,5 miljoen klanten in 40 landen, wist je vast al. Weet je ook dat we met elkaar werken aan een betere wereld? Dit doen we op 101 manieren, zoals:

Jaarlijks investeren we flink in het Nederlandse verenigingsleven. We ondersteunen zo’n 1250 organisaties in sport en cultuur die voor veel mensen een tweede thuis zijn.  
In een project met Humanitas helpen we mensen die financiële problemen hebben om hun thuisadministratie op orde te krijgen.
Samen met Vluchtelingenwerk Nederland helpen we 1.500 vluchtelingen bij het vinden van een goed passende baan. 

Laten we kennismaken
Ben jij hem/haar? Onze nieuwe, tijdelijke collega die de Rabobank wil versterken als Stagiair Food & Agri en zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze stage.

 

Handig om te weten:

Solliciteren kan tot en met 31 oktober 2018. Reageer door de onderstaande link te kopieëren in je browser!
Als je vragen hebt over de inhoud van de stage, kan je die stellen aan René Veldman, Projectmanager Food & Agri via 06-10982480 en Rene.Veldman@Rabobank.nl.  
Coen Hilvering, recruiter beantwoordt met plezier vragen over de sollicitatieprocedure via coen.hilvering@rabobank.nl 
Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.
Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan deze oplink.
Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we zijn benieuwd naar wie jíj bent!

https://www.rabobank.com/nl/careers/app/position/taleo/180001PF