Stagiair Finance Operations

Bij JACOBS DOUWE EGBERTS kan óók jij impact hebben, net als al onze ruim 12.000 gepassioneerde werknemers die actief zijn in meer dan 100 landen. Wij zijn er trots op dat we samen met hen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. De impact die onze werknemers hebben op de organisatie, de merken en zichzelf, draagt bij aan onze wereldwijde belofte: “A coffee for every cup”. Kortom: Wat jij bij ons doet heeft impact. 

Functieomschrijving

Informatie over de afdeling

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional, met het hoofdkantoor in Utrecht, is leverancier van koffie- en theeconcepten in de buitenshuismarkt (business-to-business): van merken, apparatuur en ingrediënten tot accessoires en dienstverlening. JDE Professional heeft een leidende marktpositie en levert aan de horeca, bedrijven en zorg- en onderwijsinstellingen. Vanuit onze rijke traditie, kennis en ondernemerschap zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten.

De afdeling Operations is met +/- 600 mensen verantwoordelijk voor de klantgerichte ondersteuning van het totale verkoopproces van de commerciële units van JDEP NL en de serviceactiviteiten van JDEP NL. Operations bestaat uit vier afdelingen: 

Customer relations en contractmanagement;
Planning en fulfilment;
Business Enabling;
Buitendienst voor service, installatie en verzorging van apparatuur.

Binnen Finance Operations zijn we op zoek naar een enthousiaste kandidaat voor een meeloopstage. Gedurende deze stage maak je, met een divers takenpakket, deel uit van het Finance Operations team, een zeer dynamisch en betrokken team. Daarnaast zal je eigen taken en verantwoordelijkheden krijgen. Ook een eigen project zal hier onderdeel van uitmaken. Het is een uitgelezen kans om kennis te maken met Finance Operations binnen de FMCG sector! Bovendien biedt deze functie enorm veel kansen om jezelf te ontwikkelen en vaardigheden bij te leren. (Vanzelfsprekend maar niet onbelangrijk kun je onbeperkt genieten van ons brede koffie en thee assortiment.)

Wat je gaat doen

Meewerken tijdens het maken van maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen. Hierdoor leer je de Financial Reporting basics die handig zijn voor iedere toekomstige Finance functie;
Eigen analyses maken ter ondersteuning van het Finance Operations team;
Een eigen project opzetten ten behoeve van procesoptimalisatie binnen de werkzaamheden van het Finance Operations team;
De optimalisatie en opvolging van internal control mechanismen;
Kennis maken met verschillende Finance functies binnen JDEP NL zodat je een goed beeld krijgt van wat werken binnen Finance inhoudt. 

Functie-eisen

Jouw profiel

Je volgt een HBO/WO opleiding in de richting bedrijfskunde/bedrijfseconomie/finance;
Zelfstandig analyseren en werken;
Je bent ambitieus, je wilt graag goede carrière stappen maken;
Je bent communicatief ijzersterk; in zowel Nederlands als Engels;
Je beschikt over een can-do mentaliteit;
Je bent leergierig en enthousiast;
Je hebt affiniteit met de FMCG branche (en je hebt passie voor koffie). 

Extra informatie

We bieden

Als je bij ons werkt, maak je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt.

Voor deze stage geldt een standaard JACOBS DOUWE EGBERTS vergoeding voor stagiairs/afstudeerders. De stageperiode is per 20 augustus 2018 en voor een periode van 6 maanden. De startdatum is flexibel dus in overleg zouden we deze kunnen aanpassen. Om in aanmerking te komen voor deze stage moet je gedurende de volledige stage ingeschreven staan bij een HBO of WO instelling. Een online capaciteitentest maakt deel uit van de selectieprocedure.

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Evelien Klunder Nijland, Business controller Finance Operations, bereikbaar op +316 4644 8239. Ben je geïnteresseerd in deze functie, dan kun je online reageren, via https://jobs.smartrecruiters.com/JACOBSDOUWEEGBERTS/743999671979481-stagiair-finance-operations.