Mercurius Wageningen
 
 

AlumniCie

 | Van E-Media

 

Tijdens de afgelopen algemene ledenvergadering op 25 september 2018 is onze commissie officieel opgericht. Het opzetten van een nieuwe commissie is altijd weer een heel karwei. Je komt als een groepje mensen bij elkaar en moet er samen voor gaan zorgen dat het doel van jouw commissie gaat lukken. Ons doel: het verbeteren van het huidige alumnibestand van Mercurius.

Het alumnibestand van de studievereniging is gevuld met afgestudeerden van de verschillende studies en vormt daardoor een bron van kennis over zowel de arbeidsmarkt als specifieke vakkennis. Beide zijn natuurlijk voor huidige studenten ook interessant, want welke kanten kan je allemaal op met jouw studie. Daarnaast ben je als onderdeel van het alumnibestand nog steeds betrokken bij de vereniging en daarbij ook bij jouw oude studie. Zo kan je op de hoogte worden gehouden van de zaken rondom de studies, de vereniging en Wageningen, maar ben je ook als één van de eerste op de hoogte van de reünie. Deze reünie wordt elke 5 jaar tijdens het lustrum van de vereniging weer georganiseerd, en is altijd een mooi moment om herinneringen te delen en te kijken waar iedereen terecht is gekomen. 

Naast het harde werk, zoals vergaderen en kasten met oude mappen doorwerken is gezelligheid op zijn tijd natuurlijk ook erg belangrijk! Als startende commissie is het altijd eerst even aftasten om te kijken hoe iedereen nou precies is en werkt. Wij hadden het geluk dat het eigenlijk gelijk klikte, wat ook mede komt doordat we maar een kleine commissie zijn. Daarentegen misschien dan ook wel de gezelligste. Elke vergadering is er tijd voor het serieuze gedeelte dat besproken moet worden, maar het is ook het moment om de week nog even met elkaar te bespreken om te horen welke leuke dingen iedereen heeft gedaan. Daarnaast doen we ook actief mee aan de commissie challenge! Deze bestaat uit allerlei opdrachten waarbij punten konden worden verdiend. De opdrachten gaan van het maken van een yel, tot aan het verkleden als een mummie, maar zorgen altijd voor veel gelach en gezelligheid.

De AlumniCie is volgens onszelf de perfecte commissie, aangezien het zowel een professionelere kant heeft als het sociale aspect. De commissie bestaat nog niet eens voor een half jaar, maar we kijken al wel terug naar een geweldig begin. Verder hebben we ook nog genoeg plannen waar we mee verder kunnen en waar we naar uitkijken dus we hoeven ons gelukkig nog lang niet te vervelen!

Bent u een afgestudeerde van één van de studies van Mercurius en wilt u weer helemaal goed in het nieuwe bestand komen te staan kunt u direct deze Google Docs invullen! Bij andere vragen/opmerking of om even te checken of u al helemaal goed in het systeem staat kunt u ons altijd even mailen: alumnicie.mercurius@wur.nl.