Mercurius Wageningen
 
 

Voordelen van een bestuursjaar

  • Je bent hier:
  • Home
  • Nieuws
  • Voordelen van een bestuursjaar
 | Van E-Media

 

Een half jaar geleden heb ik de beslissing genomen om een bestuursjaar bij Mercurius te gaan doen en ik kan je met overtuiging vertellen dat dit echt één van de beste beslissingen in mijn leven is geweest. Door een bestuursjaar ontwikkel je jezelf niet alleen enorm, maar je leert ook echt super veel nieuwe mensen kennen. 

Het begon allemaal met het leren kennen van het bestuur, ruim een half jaar geleden. We zouden een weekendje weggaan om het nieuwe beleid te schrijven en elkaar beter te leren kennen. Toen ik op weg was naar het punt waar we zouden verzamelen, bedacht ik mij ineens: “Waar begin ik eigenlijk aan, ik ken nog helemaal niemand en nu ga ik gelijk een weekend met ze weg?” Gelukkig verdween dit gevoel gelijk al toen we onderweg waren. Ik werd enorm warm verwelkomt en heb echt een super weekend gehad. De maanden die hierop volgden werden alleen maar leuker. Met elkaar naar wissels, aanwezig zijn bij activiteiten, borrels met andere besturen, allemaal manieren om als groep hechter te worden en veel nieuwe mensen te leren kennen. Inmiddels kan ik zeggen dat mijn (oud)bestuursgenoten echte vrienden van me zijn geworden en ik zelfs buiten alle bestuurstaken nog graag extra tijd met ze doorbreng!

Een vraag die na al mijn verhalen regelmatig gesteld wordt is dan ook, hoe kun je dat allemaal met de uni combineren? Is het niet te druk? Ik zal hier zo goed mogelijk antwoord op proberen te geven. Tuurlijk, een bestuursjaar zorgt ervoor dat je het drukker gaat krijgen, dat is logisch. Maar doordat het drukker is, leer je echt hoe je efficiënter te werk kunt gaan. Ik gebruik mijn tijd veel nuttiger dan dat ik voorheen deed, wat mij op sommige momenten zelfs even het gevoel geeft dat ik het allemaal beter op orde heb dan dat ik het voor mijn bestuursjaar had. En tuurlijk zijn er wel eens weken waarin ik van vergadering, naar college, naar borrel of wissel hups, maar de gezelligheid die ik uit al deze activiteiten haal is veel groter dan de ervaring van druk op dat moment (benefits > costs, jaja ik let ook gewoon nog op tijdens mijn colleges jongens). 

Nu kan ik helaas niet al mijn mooie verhalen in dit nieuwsstukje kwijt, maar ik vertel je er met liefde nog veel meer over. Zit je te twijfelen over een bestuursjaar of ben je gewoon benieuwd naar leuke verhalen, dan kun je mij altijd een mail sturen. Ook zit er elke dag tussen 11.45 en 13.45 iemand in het hok en geloof mij, ook zij hebben genoeg mooie verhalen!

Hopelijk tot snel!

Amber Meijer

President.mercurius@wur.nl