Mercurius Wageningen
 
 

Bestuursjaar: Het was geweldig

  • Je bent hier:
  • Home
  • Nieuws
  • Bestuursjaar: Het was geweldig
 | Van E-Media

 

Net iets meer dan een jaar geleden maakte ik de beslissing om een bestuursjaar bij Mercurius te gaan doen. Ik wilde meer uitdaging en gezelligheid in mijn studentenleventje. Op dat moment vond ik iets vastleggen voor een heel jaar, best een grote keuze. Nu weet ik dat een jaar voorbij kan vliegen. Vijf maart zal ik het bestuur dan ook verlaten. Soms hoor je oud-bestuursleden die blij waren dat het voorbij was en dat ze tijd aan andere dingen konden besteden. Onder deze groep bestuursleden zal ik niet vallen vrees ik. Samen met Cees-Jan heb ik ontzettend geluk gehad dat we beide half jaren met zo een ontzettend gezellige groep mensen in het bestuur hebben gezeten.

We hebben natuurlijk ook voor uitdagingen gestaan het afgelopen jaar. Het was namelijk een roerig jaar. De studie Gezondheid en Maatschappij en haar master zijn namelijk afgesplitst van Mercurius en hebben een eigen vereniging gekregen. Apollo is deze vereniging gaan heten en ik ben er behoorlijk trots op hoe we als bestuur hier aan hebben gewerkt. Een samenwerking met twee besturen in één bestuur ruimte valt namelijk niet altijd mee. Desondanks ben ik dankbaar dat dit in mijn bestuursjaar heeft mogen gebeuren. De dames van Apollo zijn immers mijn studiegenoten en ik denk dat we ontzettend blij mogen zijn met de samenwerking die we hebben neer gezet. Daar zijn heel wat gespreksuurtjes voor ingezet met Milou, de voorzitster van Apollo, maar dat was het zeker waard. Ik zou dan ook liegen als ik zou zeggen dat ik dit niet gezellig vond.

Naast de afsplitsing hebben we natuurlijk ook de invoering van het Extended Daytime Schedule voorbij zien komen. Hoewel de moeilijkheden niet voor de sociale studies waren voorspeld, hebben we toch met regelmaat onze bestuursvergaderingen moeten verzetten. Normaal gesproken ben ik vrij strikt met planningen en werk ik ze het liefst compleet uit met kleurtjes. Dit laatste half jaar heb ik geleerd flexibel te zijn in mijn planning en toch alles af te krijgen. Iets wat ik dan ook zeker mee zal nemen voor de toekomst. 

Voorlopig ben ik nog niet weg bij Mercurius. Ik word commissie lid van de AlumniCie, waar ik eerst meekijkend bestuurslid van was. Ik heb alle vertrouwen in het nieuwe bestuur. De twee kandidaatsleden die we zullen inslaan op de ALV  hebben afgelopen bestuursweekend al getest of ze binnen het team passen. Dat is helemaal het geval. Ik kan nog heeeeel veel meer vertellen over mijn bestuursjaar. Ik heb echter de opdracht gekregen het kort te houden…

Samenvatting is dus: Het was geweldig

Lisa Marijke van den Berg
President