Mercurius Wageningen
 
 

Livin’ the board life

  • Je bent hier:
  • Home
  • Nieuws
  • Livin’ the board life
 | Van E-Media

 

Dat was het weer, periode 1. En zoals altijd bij alles wat er in het leven in Wageningen gebeurt, vlogen de weken voorbij.

In week 1 was het even opstarten na acht weken vakantie. De hersens moesten weer geactiveerd worden. In week 1 konden we maximaal genieten van de feestjes en borrels zonder enige paniek, kortom het leven was fijn. Ik was nog een kandidaat voor het bestuur en samen met mij 4 anderen. We leerden deze week nog meer over hoe je een goed bestuur vormt en wat onze functies inhouden, zodat we een goed geoliede machine zouden zijn als we echt het bestuur ingingen. Ook hadden we net het nieuwe beleid gemaakt wat wij zouden gaan uitvoeren. 

Toen kwam week 2 en maakten alle kandidaten voor het eerst een wisselborrel van een ander bestuur mee. Verkleed als smurfen gingen we er met het bestuur heen. We vonden het allemaal helemaal gezellig en de dansjes en drankjes werden lekker ingezet. We leerden deze avond al aardig wat andere bestuursleden van andere besturen kennen. Wij van het kandidaatsbestuur konden nu echt niet meer wachten om eindelijk bestuur te zijn, maar helaas moesten we toch echt nog even wachten. Naast deze leuke avond moest er in week 2 nog wel gestudeerd worden. Dit was al ietsje meer werk in week 2 dan in week 1, maar nog steeds wel te doen.  

In week 3 liep de spanning steeds meer op, we waren er echt klaar voor om bestuur te worden! De laatste uurtjes werden gebruikt om toch nog een paar vragen te stellen aan het bestuur. Ondertussen waren de colleges wat serieuzer geworden en gingen we toch maar wel echt wat doen aan onze vakken (het was slim geweest als ik ook echt mijn eigen advies had opgevolgd op dit punt). 

Toen was het eindelijk week 4! Tijd voor onze wisselborrel! Eindelijk waren de kandidaten bestuursleden geworden! Wat een geweldig leuk feestje was dat en bedankt iedereen die erbij was om het met ons te vieren! De dag erna was alleen wat minder prettig. We kwamen in ons Hok voor een leuke verrassing te staan, ons hok was helemaal overhoop gehaald door het oude bestuur! Het was vies, het was goor, mensen moesten af en toe even naar buiten om een luchtje te scheppen. Maar we hebben het gered, ons hele Hok was schoon en ergens heeft het de band van het bestuur wel nog sterker gemaakt. Ook was er deze week taart met een super mooie foto van het bestuur!

Weet je nog dat ik zei dat we dachten klaar te zijn voor ons bestuursjaar? Nou niet helemaal. Toen we het zelf moesten doen zonder dat we er iemand bij hadden om vragen aan te stellen, waren we toch wat bang om fouten te maken. Ik persoonlijk leerde deze week wat er allemaal bij kwam kijken om een goede secretaris te zijn. Bovenop dit alles, moest er in week 4 natuurlijk ook nog geleerd worden. Ik hoop heel erg dat jullie in week 4 meer aan je studie hebben gedaan dan ik die week. Maar het was het waard. 

In week 5 begonnen we fris en fruitig en vol nieuwe energie aan een nieuwe week. Het bestuur was al wat meer vertrouwd geraakt met hun functies. Op dinsdag was de commissiemarkt. Er was veel belangstelling voor de commissies en er werd lekker veel ingeschreven door jullie. Al met al een geslaagde commissiemarkt! Aan het eind van week 5 was het eerstejaars weekend. Volgens mij hadden alle eerstejaars een gezellig weekend! In week 5 werd de druk van de studie wel steeds hoger. Er moest meer gedaan worden en het was deze week dat ik besefte dat ik meer had moeten doen, zoals altijd. 

Week 6 was de week van aanpoten en redden wat er te redden viel. Er moesten verslagen ingeleverd worden, de laatste vragen voor de tentamens konden alleen nu nog gesteld worden en tijd voor plezier stond op een wat lager pitje. Gelukkig waren we van het bestuur nu echt op ons plekje en voelde het alsof we onze functies al jaren bekleedden. Overdag waren we lekker onze taken als bestuurslid aan het uitvoeren en ’s avonds hadden we leuke activiteiten. Als doorgewinterde bestuursleden gingen we die week naar de Grondboorkampioenschappen en de Battle of the Boards (zie de foto bovenaan de pagina). Bij de Grondboorkampioenschappen streden we tegen andere besturen en zelfs organisaties van buiten Wageningen. We waren we niet bepaald de beste, maar we hadden een leuke avond. Bij the Battle of the Boards namen we het op tegen de andere studieverenigingen. We waren heeeeel dicht bij de winst, maar helaas verloren we met 1 puntje van Codon. 

Toen kwam week 7, de gevreesde zelfstudieweek. Alles werd op alles gezet om de studiepunten binnen te slepen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de bibliotheek of thuisthuis zwoegen om alle stof te leren. In week 8 was de paniek vermengd met stress en alle andere woorden van ellende die de tentamens opriepen. Toch was het einde in zicht en hebben we het weer gered!

Nu is het resultaat nog even afwachten, maar ik hoop dat jullie de gewenste studiepuntjes binnen hebben gehaald! Ook hoop ik dat jullie net als ik een super leuke eerste periode hebben gehad! En nu is het alweer tijd voor periode 2. Een periode die vol staat met leuke activiteiten georganiseerd door onze commissies. Zo is er deze week al bunkertrefbal en een pubcrawl! Op 6 november organiseert de Lexcie een interactieve lezing met chefkok Danny van 24 kitchen. Daarnaast zullen er in week 2 en week 4 weer borrels georganiseerd worden, dus kom vooral langs om gezellig na je colleges wat te borrelen met studiegenoten en andere mensen te ontmoeten! Daarnaast is er deze periode een gala georganiseerd voor 100 jaar WUR, waar wij van het bestuur erg naar uitkijken. Maar er zijn nog genoeg andere activiteiten die georganiseerd worden!

Ik wens jullie een fijne periode en hoop jullie te zien op één van de vele leuke activiteiten die georganiseerd zijn door onze commissies! Kijk op de website voor de activiteiten en keep posted op Facebook en Instagram. Tot op een activiteit of in ’t Hok en als jullie vragen hebben, durf vooral mij een mail te sturen!

Erika van Mourik
Secretaris/Vice-Voorzitter