Mercurius Wageningen
 
 

Prinsjesdag: wat betekent het voor jou?

  • Je bent hier:
  • Home
  • Nieuws
  • Prinsjesdag: wat betekent het voor jou?
 | Van E-Media

 

Gisteren was het Prinsjesdag en dat betekent natuurlijk dat het kabinet de plannen voor 2017 bekend heeft gemaakt. Het studentenleven is natuurlijk al duur genoeg, dus elke meevaller is meegenomen! De PromoCie heeft de belangrijkste punten voor jou als student eruit gehaald.

Zowel de zorgtoeslag als de huurtoeslag zullen in 2017 stijgen. De zorgtoeslag zal met ongeveer 2 euro per maand stijgen en als je huurtoeslag ontvangt, ga je ongeveer 10 euro per maand meer ontvangen. Het verplicht eigen risico in de zorg blijft in 2017 gelijk. Ook in 2017 zal je dus de eerste 385 euro zorgkosten uit het basispakket zelf moeten betalen.

Ook wil de overheid ervoor zorgen dat de reistijd met het OV van deur tot deur vermindert. Dit wil de overheid onder andere bereiken door trein, bus, tram en metro beter op elkaar te laten aansluiten.

Verder zal in 2017 in het hoger onderwijs gestart worden met het experiment voor flexstuderen. Dat houdt in dat studenten die hun studie willen combineren met bijvoorbeeld een bestuursjaar, collegegeld kunnen gaan betalen in verhouding tot het onderwijs dat ze volgen.

— Suzanne Ortmans