Mercurius Wageningen
 
 

Van uitstel komt afstel

  • Je bent hier:
  • Home
  • Nieuws
  • Van uitstel komt afstel
 | Van E-Media

 

Het is fantastisch weer en de vakantie is al in zicht. Toch mogen we er nog even tegenaan met de tentamens. De afgelopen weken waren hartstikke druk en dan schiet een stukje schrijven voor de site er toch al snel bij in. Normaal ga ik op vrijdag achter de typemachine, maar vorige week kwam de World Wide Wageningen Alumni Day er direct achter aan op zaterdag. Om deze reden dacht ik dat het een goed idee zou zijn om mijn stukje later te schrijven, maar helaas. Zoals jullie waarschijnlijk zelf in iedere periode weer merken: van uitstel komt afstel. Zo gold ook voor mijn stukje op de site. Dit keer dus een update over de afgelopen twee weken.

Maandag 18 juni hadden we een lunchbijeenkomst voor de mentoren die op de AID-studiedag komen helpen. Met een lekkere lunch hebben we de planning doorgenomen en hebben we de laatste aanmeldingen verwerkt. De dinsdag er na was ik zelf naar het concert van Beyonce, maar onze kandidaatsbestuursleden waren aanwezig op het Veste Board Congress. Hier deden ze een workshop teambuilding en LinkedIn, in de toekomst kunnen jullie de resultaten beoordelen hiervan.

Woensdag 20 juni was het FoodCie Festival. Dit festival wordt georganiseerd door de Foodcie’s van Ipso Facto, Di-Et-Tri en natuurlijk Mercurius. Het weer was fantastisch waardoor er een grote groep mensen aanwezig waren. De rij was lang, maar als echter doorzetters kwamen ze vanzelf bij de muntjes terecht. Echte foodliefhebbers hebben gelukkig heel wat over voor lekkere versnaperingen. Vietnamese loempia’s, poffertjes, Egyptische lekkernijen of vegan brownies, je kunt het zo gek niet verzinnen of je kon het halen. We hebben genoten van het zonnetje en al het lekkere eten. Een zeer geslaagde activiteit als je het mij vraagt.

Donderdag gingen we lekker door in de feest stemming. De avond begon met een commissie-integratie activiteit samen met de Axie en de EJC. We hebben samen bierpong gespeeld, we zijn aan het kingsen geweest en we speelden cards against humanity. Het was een geslaagde avond, zeker omdat iedereen zijn of haar outfit voor de rest van de avond al aanhad. Het Proud to be Fout Fustfeest ging namelijk rond tien uur van start. Van fluoriderende shirts, tot zweetbandjes vanuit de prehistorie, de outfits waren echt goed fout. Ook ik ging goed de fout in, door de frituren met een frituur die nog uit stond. Dit heb ik later gelukkig goed kunnen maken met andere lekkere snacks uit de frituur toen deze wel aan stond.

Zaterdag 23 juni was de World Wide Wageningen Alumni Day, waar ik samen met Daisy de koning heb kunnen spotten. Een selfie is helaas niet gelukt, maar het was een hele ervaring om zo dicht bij de koning te staan. Het was een gezellige dag met lekker eten en een warm zonnetje. Daarna was even tijd om een weekendje bij te komen. Maandag hadden wij onze wekelijkse bestuursvergadering en dinsdag hebben we geborreld met Pyrus en Alchimica.

Woensdag 27 juni was de grote klapper van de afgelopen weken. Behalve mijn verjaardag was er namelijk ook een ALV voor de officiële oprichting van Apollo en daarmee de officiële afsplitsing van BGM van Mercurius. Alle plannen zijn door de leden goed gekeurd en het nieuwe bestuur van Apollo is ingeslagen. Zij gaan vanaf nu hard aan de slag om de oprichting van Apollo voort te zetten.

Dit weekend was de TT in het mooie Drenthe, maar er waren nog vele andere leuke activiteiten zo zag ik voorbij komen op mijn mobiel. Ik hoop dat iedereen ondanks alle euforie toch zich een beetje heeft kunnen voorbereiden op de tentamens en niet te veel was afgeleid door het fantastische weer. Ik wens jullie alvast een spetterende vakantie en nog heel veel succes met de laatste loodjes.

Lisa Marijke van den Berg

Secretary/Vice-President