Mercurius Wageningen
 
 

Vrouw van het geld

 | Van E-Media

 

Pen-ning-mees-ter-es
1 Vrouwelijke penningmeester | 2 Iemand die het geld van een vereniging beheert.

‘Hoi ik ben Judith, en ik ben de penningmeesters van Mercurius Wageningen’. Het voorstellen op deze, tikkeltje feministische, manier zorgt vaak voor een oogrollende reactie, om mijzelf vervolgens nog net optijd er onderuit te praten, voordat ik in een discussie verwikkeld ben. Na inmiddels ruim 7 maanden bestuur, heb ik het dan maar afgeleerd te zeggen, maar soms blijft het leuk om toch nog even in de groep te gooien.

Als penningmeesteres mag ik mijzelf verantwoordelijk noemen voor de geldzaken rondom Mercurius Wageningen. Zo beheer ik de rekeningen, vraag subsidies aan, incasseer het geld, houdt de boekhouding bij en stel ik elk halfjaar een financieel rapport op, die vervolgens gepresenteerd wordt op onze Algemene Leden Vergadering. Tijdens de ALV is er ook de kans om het huidige budget aan te passen, om bijvoorbeeld meer ruimte te creëren voor nieuw beleid. Deze veranderingen worden vooraf afgesproken tijdens het beleidsweekend, waarbij het mijn taak is die vervolgens te verwerken in het nieuwe budget. Ook tijdens vergaderingen komt mijn rol van penningmeesteres vaak naar boven, aangezien activiteiten natuurlijk geld kosten, en naar gekeken moet worden of hier genoeg ruimte voor is.

Naast het penningmeesteresschap, ben ik ook nog meekijkend bestuurslid bij twee hele leuke commissies: de EJC en de LexCie. Deze twee commissies brengen erg veel gezelligheid mee en organiseren erg leuke activiteiten. Met veel enthousiasme sta ik hun vergaderingen bij, en ondersteun ik waar nodig.