Mercurius Wageningen
 
 

Zorg dat je er deel van uit maakt

  • Je bent hier:
  • Home
  • Nieuws
  • Zorg dat je er deel van uit maakt
 | Van E-Media

 

In 2016 begon mijn avontuur in Wageningen. Mijn vrienden uit Leiden verklaarde me destijds voor gek, toen ik ze vertelde dat ik Economie en Beleid in Wageningen ging studeren. Wat moest ik in zo’n “geitenwollensokken” dorpje in de “middle of nowhere”??! Sinds ze langs zijn gekomen hoor ik ze daar niet meer over. Mijn tijd in Wageningen begon heerlijk. Ik had eindelijk een mooie kamer in Wageningen gevonden, leuke mensen van mijn studie ontmoet, mijn eerste vakken gehaald, oftewel helemaal gesetteld. Eigenlijk was ik helemaal content, maar toch begon er iets te jeuken. Ik keek in mijn agenda, SHIT, het is alweer februari!! Het eerste halve jaar vloog blijkbaar voorbij. Ik begon te beseffen dat ik meer uit mijn studentenleven moest halen. Ik melde me aan bij Mercurius en binnen een week zat ik in de AcademiCie.

Een nieuwe commissie, in het leven geroepen om de samenvatting pagina van Mercurius te hervormen en een boekenmarkt te lanceren voor onze leden, en later ook educatieve avonden en studieborrels te organiseren. Na twee leerzame jaren in deze commissie, is het voor mij tijd om de weg vrij te maken voor de nieuwe generatie. Zeker in mijn tijd als voorzitter heb ik veel geleerd, waaronder dat er meer komt kijken bij het leiden van een commissie dan ik van te voren dacht. Het was erg fijn om naast mijn vakken ook met iets anders bezig te zijn. Samen in een team aan ideeën werken en problemen oplossen was een heerlijke afwisseling op de dagelijkse sleur.

Doordat ik bij de AcademiCie zat, heb ik veel contacten opgedaan, waaronder het ontmoeten van mijn huidige vriendin. Saillant detail, Mercurius zit nu trouwens vol met mooie jonge vrouwen. Ook heb ik geweldige ervaringen meegemaakt, waaronder excursies naar Antwerpen en Frankfurt, maar ook activiteiten zoals Lasergamen, Karten en golfen. Daarnaast ook vele feesten bijgewoond, zoals Wisselborrels, studieborrels, een gala, Biercantus en Fustfeest. Mij is opgevallen dat, terwijl Mercurius een hele grote studievereniging is, er slechts een klein gedeelte van de leden echt actief is. Na 2 jaar actief te zijn bij Mercurius, kan ik je zonder twijfel aanbevelen: Zorg dat je er deel van uitmaakt!