Treasurer

Hoi allemaal,

Mijn naam is Suzan Mathlener en ben twintig jaar oud. Ik zit nu in mijn tweede jaar Economie en Beleid. Ik kom uit Arnhem en werk in de bakkerij bij de Albert Heijn. Daarnaast hockey ik nog bij HCM in Arnhem. Vorig jaar heb ik niet in een commissie gezeten. Wel was ik regelmatig te vinden bij activiteiten. Halverwege het jaar wist ik dat ik meer wilde doen buiten mijn studie om, een bestuursjaar leek mij een mooie kans om mezelf te ontwikkelen.

Dit jaar begin ik als penningmeester in het bestuur. Ik heb voor deze functie gekozen omdat ik erg geïnteresseerd ben in financiën en de administratie daarom heen. Binnen het bestuur vond ik deze functie het meest passen bij mezelf. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor alle geldzaken binnen Mercurius, dit houdt in dat alle inkomende en uitgaande facturen op tijd betaald worden. Daarnaast zorg je voor subsidieaanvragen, de begroting en onder hou je contact met de penningmeesters van de commissies. Dit maakt de functie veelzijdig, er zijn dagen dat je achter je computer zit om de administratie bij te werken en andere dagen heb je vergaderingen en gesprekken met andere bestuursleden en penningmeesters. Binnen je functie leer je alles over financiën en accounting. Buiten je functie leer je goed samenwerken, beleid maken en plannen. Als bestuurslid heb je ook verantwoordelijkheden buiten je functie om. We vergaderen elke week waarin we bepalen wat er die week, en aankomende weken, nog moet gebeuren. Ook ben je meekijkend bestuurslid bij een commissie, waarbij je eventuele problemen binnen de commissie kan helpen oplossen. Er zijn ook andere verplichtingen, zo moet elk bestuurslid één keer in de week in de pauze in het hok aanwezig zijn. Het is vaak gezellig in de pauze, veel mensen komen even langs om een praatje te maken.

Een bestuursjaar is niet alleen nuttig maar ook erg leuk! Er zijn veel wisselborrels waar je naar toe gaat samen met je mede bestuursleden wat altijd eindigt in een leuk feest. Ook alle activiteiten van Mercurius zijn gezellig om naar toe te gaan, waar je weer nieuwe mensen leert kennen.

Naast mijn functie in het bestuur van Mercurius begeleidt ik ook 1-op-1 meeloopdagen. Dit houdt in dat ik middelbare scholieren een dagje meeneem om ze de studie, het studentenleven en een doorsnee dag te laten zien. Als begeleider leer je veel sociale vaardigheden en communicatie vaardigheden. Deze vaardigheden zijn ook van toepassing binnen het bestuur. Ook is het altijd leuk een middelbare scholier te helpen bij zijn of haar studiekeuze.

Een bestuursjaar is erg leerzaam en leuk en er blijft genoeg tijd over om ook nog andere leuke (en nuttige) dingen te doen. Ik hoop dat het een mooi jaar wordt waarin we veel bereiken!

Mocht je vragen hebben, kun je altijd even langskomen in ’t Hok van Mercurius. Je mag natuurlijk ook altijd mailen naar treasurer.mercurius@wur.nl.