Treasurer

Hoi allemaal,

Mijn naam is Frank van den Bos en ik ben 20 jaar oud. Ik zit nu in het tweede jaar van de bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen. In mijn eerste jaar heb ik in de eerstejaarscommissie gezeten als penningmeester. Door deze commissie ben ik verbonden geworden aan Mercurius en nu wil ik dan ook graag doorgaan in het bestuur. Een bestuursjaar lijkt mij een geweldige mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en daarnaast actief te zijn voor de vereniging.

Ik ben sinds september 2017 de penningmeester van mercurius. Deze functie in het bestuur leek mij het best passend, omdat ik altijd zeer geïnteresseerd ben geweest in financiën en alles wat daar bij komt kijken. De penningmeester is verantwoordelijk voor de geldzaken van Mercurius. Dit betekent dat ik onder andere alle betalingen en facturen bijhoud en ook de aanvragen voor subsidies. Daarnaast houd ik ook contact met de penningmeesters van de commissies en help ze waar nodig. Dit alles bij elkaar maakt de penningmeester een afwisselende functie. Er zijn dagen waarbij ik voornamelijk achter de computer zit om de administratie bij te houden, maar andere dagen zijn juist weer gevuld met verschillende vergaderingen. Al met al leer je als penningmeester dus veel over de administratie, maar ook sociale vaardigheden, samenwerken en plannen.

Naast functie specifieke activiteiten heb je ook verantwoordelijkheden als onderdeel van het bestuur. Zo hebben we elke week een vergadering met het bestuur, waarin we de afgelopen en komende week bespreken. Daarnaast ben je ook meekijkend bestuurslid bij commissies.  Bij die commissies woon je de vergaderingen bij en help je ze als dat nodig is. Dit is zowel voor de commissie als voor het bestuur erg handig, aangezien dan goed bij gehouden kan worden wat er speelt in de vereniging. Verder is er ook nog de ‘hokdag’.  Dit is een vaste dag in de week waarop je in de pauze in ’t Hok te vinden bent. Dit is verplicht, maar ook erg gezellig aangezien mensen vaak langs komen voor een praatje.

Een bestuursjaar is niet alleen gericht op ontwikkeling, maar ook op een leuke tijd! Zo ga je met het bestuur naar de wisselborrels van andere besturen om ze te feliciteren. Dit maakt een hele leuke avond met alle andere besturen. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook bij de activiteiten van onze eigen commissies te vinden. Dit staat altijd garant voor veel plezier, maar ook nieuwe mensen leren kennen en socializen.  

Ik kijk erg uit naar mijn tweede half jaar in het bestuur en hoop je snel te zien bij één van onze activiteiten. Als je nog vragen hebt kan je altijd langskomen in ’t Hok. Daarnaast kan je mij ook altijd mailen!