Lustrum 2017

Afgelopen november vierden we ons 55-jarige bestaan. Het speciaal samengestelde lustrum bestuur organiseerde samen met haar commissies verschillende evenementen. Sociale activiteiten zoals borrels en een spectaculair gala, maar ook educatieve activiteiten zoals excursies en een interessant symposium! Tijd om terug te blikken op een onvergetelijk 11e lustrum!

De reünie
De eerste activiteit was een reünie georganiseerd voor alumni van de studies Economie en Beleid, Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen en Gezondheid en Maatschappij, haar voorlopers en bijbehorende masters. Op deze dag kwam onder andere alumnus Jeroen Dijsselbloem langs om een kijkje te geven in hun carrière. Onder het genot van een diner en aansluitende borrel hebben de alumni kunnen bijkletsen en netwerken. Wij kijken terug op een geslaagde reünie.

De opening
Op maandag 6 november vond de officiële opening van het 11e lustrum plaats! We hadden meerdere sprekers uitgenodigd, bestaande uit de burgemeester van Wageningen, een opleidingsdirecteur van de sociale studies, de president van Mercurius Wageningen, de voorzitter van het lustrum bestuur, en een lid van onze almanakcommissie. Er werd geproost op een mooi lustrum, de officiële lustrum sweaters konden voor het eerst worden opgehaald en daarnaast werden de almanakken uitgedeeld aan onze leden.

De almanak
De hele zomer heeft de almanakcommissie hard gewerkt aan dit mooie boekwerk: de Mercurius Almanak 2017! Het staat vol met informatie over de studies, leerstoelgroepen en commissies verbonden aan Mercurius. Bovendien is de almanak gevuld met de leukste foto’s van de afgelopen 5 jaar. Het thema van de Almanak is “Atlantis”, dus neem een duik in het diepe en geniet van dit boek vol herinneringen!

Buitenlandse excursie
Vroeg op dinsdagochtend 7 november vertrok de bus vanaf de Leeuwenborch naar Frankfurt. De studenten waren weliswaar moe van het vroege opstaan, maar de sfeer zat er in de bus goed in. De eerste stop was bij TeeFee, een jong bedrijf dat ijsthee's produceert met stevia als basis. Hier bleef een deel van de groep achter om te luisteren naar de ambities van het bedrijf. De tweede stop was bij Vitaflo, een onderdeel van Nestlé, waar de andere groep een rondleiding kreeg door het bedrijf. Na de interessante bedrijfspresentaties vertrok de bus naar het hostel. Voor de avond stond er een kroegentocht op het programma. Zo bezocht de groep verschillende barren en eindigde in een jazzclub. De meesten gingen daarna naar het hostel om toch nog wat slaap te pakken voor de volgende dag, enkelen gingen de stad nog verder verkennen. Op woensdagochtend was er een gezamenlijk ontbijt, waarna de bus ons naar de Deutsche Bundes Bank bracht. Hier hebben we een interessante presentatie gekregen en hebben we het Money Museum bezocht. Na een middag waar iedereen op zijn/haar eigen manier de stad heeft verkend vertrok de bus weer naar Wageningen.

Gala
Al maanden keek iedereen ernaar uit, een spectaculair gala ter ere van het 11e lustrum van Mercurius! De kaartjes waren vliegensvlug uitverkocht en op 9 november stonden menig Mercuriuslid in hun mooiste outfits te wachten op het busstation in Wageningen. Met de bus gingen zij naar de betoverende locatie Stadsvilla Sonsbeek ter Arnhem waar tot in de late uurtjes werd gedanst. Het werd een onvergetelijke, koninklijke avond!

Symposium
Op maandagavond 13 november vond het symposium plaats in theater Junushoff. De mooi aangeklede locatie creëerde een prettige sfeer die de hele avond duurde. Het symposium volgde het thema “People, planet, profit: a journey of innovation” met een continue focus op de voedingsindustrie. Grote namen als Mondelēz, Unilever en Rabobank kwamen voorbij, maar ook het relatief jonge bedrijf SeaMore zette goed de sfeer. Het publiek stelde enthousiaste vragen. Gedurende de pauze was er mogelijkheid om met de sprekers en bedrijfsvertegenwoordigers te praten onder het genot van hapjes bereid met de producten van SeaMore. In de afsluitende discussie daagde de dagvoorzitter het publiek en de sprekers uit en kwamen er interessante gesprekken op gang, waardoor iedereen uiteindelijk enthousiast en misschien zelfs geïnspireerd de zaal verliet.

Surprise activity
Op woensdag 15 november stond er een heuze surprise activity op het programma, georganiseerd in samenwerking met de Axie. Pas tijdens de fietstocht richting Ede werd de activiteit verklapt, we gingen bowlen! Bowlingscentrum Groeneveld was voor ons afgehuurd en onder het genot van een drankje en smakelijke bitterballen gooiden we de ene strike na de andere. Een top avond!

Open feest
Het open feest op 16 november was bedoeld voor iedereen die een een feestje wilde meepakken op het 11e lustrum. Meer dan 100 mensen, bestaande uit zowel Mercurius leden, als niet-leden, kwamen proosten op ons 55-jarige bestaan. Het feest werd gehouden in Luca en was zeker een groot succes! Het thema was ‘Willy’, een verwijzing naar onze koning, die zeker als ‘Royal’ beschouwd kan worden!

Binnenlandse excursie
De laatste activiteit was een binnenlandse excursie. Op dinsdagochtend 22 november zijn we met een groep van 25 studenten naar het Rabobankgebouw in Utrecht gegaan. Hier kregen we eerst een rondleiding door het gebouw, met als meest spectaculaire onderdeel het prachtige uitzicht over Utrecht vanaf de hoogste verdieping. Hier hebben we, verdeeld over zes tafels waaraan zowel studenten als werknemers van de Rabobank zaten, gediscussieerd over drie onderwerpen die in het regeerakkoord stonden. Dit leidde tot interessante gesprekken en uitkomsten. Vervolgens hebben we genoten van een heerlijke lunch, maakten we nog snel een groepsfoto en vertrokken we weer naar Wageningen om precies op tijd terug te zijn voor aanvang van de middagcolleges.

We kijken terug op een onvergetelijk, spectaculair 11e lustrum van Studievereniging Mercurius Wageningen. Bij deze willen we graag iedereen bedanken die heeft meegeholpen!