Opleidingen

Mercurius Wageningen is de studievereniging van drie opleidingen:

Bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen 
Bachelor Economie en Beleid 
Master Management, Economics and Consumer Studies 

Een Bachelor-programma bestaat uit 180 ECTS verdeeld over 3 jaar: B1, B2 en B3. Een ECTS staat gelijk aan 28 studie-uren. Over het algemeen zijn de meeste vakken in Wageningen 6 ECTS waard, wat overeenkomt met 168 studie-uren. Jaar 1 van de Bachelor (B1) heeft voor alle studenten dezelfde inhoud. Aan het einde van dit jaar ontvang je een bindend studieadvies.

In het tweede jaar (B2) maak je een keuze voor één van de specialisaties binnen Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen (Bedrijf of Consument) of één van de aandachtsvelden binnen Economie en Beleid (Milieu en natuurlijke hulpbronnen, Agri-sector, Ontwikkelingsvraagstukken of Ruimtelijk beleid). 

In het derde jaar (B3) vul je je vrijekeuzeruimte in en schrijf je je BSc Thesis. Het is van belang een weloverwogen keuze te maken voor de vakken die je gaat volgen in je vrije keuze ruimte. Je hebt 30 ects aan vrije keuze ruimte in je bachelor. Dit is een erg groot deel van je bachelor en daarom moet het relevant zijn voor je studieprogramma. Hierbij helpen we je als studenten door in het tweede jaar van de bachelor een assessmenttraject te volgen.
Het is mogelijk om een minor te kiezen, dit is een vastgesteld pakket met vakken. Voor een overzicht van minors aan de WUR kijk je hier. Ook andere universiteiten bieden minoren aan voor studenten. Dit is een mooie manier om te zien welke universiteiten vakken aanbieden in jouw interessegebied. Behalve dat je een passende minor kan vinden, is het ook een goede oriëntatie manier om te zien aan welke universiteit er vakken binnen jouw interesse aangeboden worden. Daarnaast is het mogelijk om zelf losse vakken te kiezen (dit noem je dan geen minor).

Wil je een tijdje niet studeren? Je kunt je wanneer je eenmaal ingeschreven bent voor de bachelor opleiding uitschrijven. Let er wel op dat je je niet op elk moment weer kunt herinschrijven voor de opleiding. Enkel per 1 september en per 1 februari kun je heringeschreven worden en de studie weer oppakken. Een onderbreking van augustus tot 1 februari is op deze manier dus mogelijk.